Saturday, November 21, 2015

MOODUL IV. TEADMUSJUHTIMISE SÜSTEEMID JA TEHNOLOOGIAD, TEADMISTE VÕRGUSTIKUD JA VIRTUAALSED ORGANISATSIOONID

Ülesanne 1:
Teadmusjuhtimise süsteemid on tihedalt seotud organisatsiooni eesmärkidega, mille kaudu parandendatakse info loomist, liikumist, jagamist ja kasutamist kogu organisatsioonis. Lisaks on tedmusjuhtimise süsteemi eesmärgiks ka innovatsiooni tagamine kõrgemal tasemel ja konkurentsieelise tekitamine.
Teadmiste jagamise süsteemid toetavad protsesse, mille kõigus väljendatud teadmus edastatakse teistele isikutele.
Kaks peamist teadmiste jagamise süsteemide tüüpi:

  • kasulikud õppetunnid;
  •  teadmiste lokaatorsüsteemid.

Need infotehnoloogiad, mis keskenduvad teadmusjuhtimisele ja soodustavad seda  kuuluvad teadmusjuhtimise tehnoloogiate alla. Teadmusjuhtimise tehnoloogiatesse kuuluvad sotsiaalse tarkvara vahendid, mitmesugused ekspertsüsteemid, arvutisimulatsioonid, teadmusandmebaasid, videokonverentsisüsteemid, repositooriumid jt.

Teadmusjuhtimise protsesside, süsteemide, mehhanismide ja tehnoloogiate omavahelise seose pidasin kõige otstarbekam tuua välja skemaatiliselt.

Nagu jooniselt, mille koostasin Mindmapiga, näha võib, siis teadmusjutimine koosneb protsessidest, mis oma korda on tihedalt seotud süsteemidega. Süsteemid jagunevad mehhanismideks ja mehhanismid hõlmavad endas tehnoloogiad.

Ülesanne 2: Rühmatöö

Kasutatud kirjandus:

Virkus, S. (2015). IV MOODUL: Teadmusjuhtimise süsteemid ja tehnoloogiad, teadmiste võrgustikud ja virtuaalsed organisatsioonid (pdf-fail). Loengukonspekt, loetud Moodle’i keskkonnas kursuse lehel.

No comments:

Post a Comment